O oportunitate de dezvoltare in cariera: cursurile de MANAGER de formare si SPECIALIST in activitatea de coaching

ScaraIn urmatoarele luni se vor lansa majoritatea ghidurilor de finantare pentru POCU, iar acestea reprezinta o oportunitate pentru cei care doresc sa lucreze intr-o echipa profesionista. Pe aceste proiecte conditiile de ocupare ale unor posturi vor fi mult mai stricte decat pana acum.

Daca pe POSDRU se puteau ocupa anumite posturi doar tinand cont de experienta anterioara, acum sunt necesare si studiile de specialitate pe baza noilor coduri COR si a standardelor ocupationale aparute. Astfel, pentru pozitia de coordonator/ responsabil de formare a aparut cursul de Manager de formare, iar pentru cea de consilier/ responsabil grup tinta cursul echivalent este de Specialist in activitatea de coaching.

Cursul de Manager de formare aduce o noua viziune in ceea ce priveste respectarea legislatiei si asigurarea calitatii in formare. Noile schimbari legislative intrate sau care vor intra in vigoare in viitorul apropiat aduc o serie de conditii noi menite sa faca ordine in modalitatea de derulare a cursurilor. Totodata, criteriile de evaluare a calitatii, formarea bazata pe noile conditii de acces la curs, precum si adecvarea informatiilor/ numarului de ore la noile standarde ocupationale sunt informatii inca necunoscute.

Din acest punct de vedere cursul de Manager de formare este foarte util pentru cei care doresc o cariera in domeniul FPC.

Cursul de Specialist in activitatea de coaching este un program care asigura pregatirea corespunzatoare a persoanelor care vor lucra cu grupul tinta. Responsabilul de grup tinta trebuie sa fie capabil sa identifice punctele tari si punctele slabe ale fiecarei persoane, sa reuseasca sa o motiveze astfel incat aceasta sa evolueze. Cursul de Specialist in activitatea de coaching nu se adreseaza doar psihologilor, asa cum gresit s-ar putea crede, ci tuturor celor care doresc sa-si perfectioneze abilitatile de empatie si relationare.

In ceea ce priveste proiectele, responsabilul de grup tinta trebuie sa fie o persoana capabila sa gestioneze emotiile participantilor astfel incat acestia sa obtina cele mai bune rezultate, iar beneficiarul sa-si atinga indicatorii.

Cursurile urmatoare de Manager de formare si de Specialist in activitatea de coaching vor incepe la Euro Personal in luna martie. Ii asteptam pe cei care doresc sa performeze in viitorul apropiat in cadrul unor echipe de profesionisti.

Despre Training Cariere
Training Cariere desfasoara cursuri de formare profesionala adresate adultilor. Dispunem de o baza materiala proprie formata dintr-o retea de 20 calculatoare, spatiu si mobilier modern adaptat cerintelor formarii profesionale, licente pentru programele utilizate. Profesorii au studii superioare universitare si postuniversitare, experienta in domeniul formarii profesionale a adultilor, fiind flexibili si receptivi la nevoile cursantilor. Pentru fiecare materie predata se ofera suport de curs sau manual, CD cu program demonstrativ (unde este cazul) si alte informatii utile.

Lasa un comentariu

*

captcha *