Managerul de proiect – lider, coordonator sau sef?

Ati lucrat sau doriti sa lucrati intr-un proiect ca Manager de proiect? Atunci ar trebui sa cunoasteti cateva lucruri.

In primul rand Managerul de proiect este care isi asuma raspunderea legala pentru actiunile, achizitiile si rezultatele proiectului. In cazul in care va gandeati doar la avantaje si la faptul ca veti fi sefi si veti avea o multime de oameni in subordine, acum aveti ocazia sa va faceti o idee completa despre ce presupune fisa postului unui Manager de proiect.

Avantajele pozitiei decurg din faptul ca interactionati cu multe persoane, sunteti pusi in situatii dificile in care aveti de gestionat actiuni cu termen limita, caractere dificile si orgolii, resurse limitate, erori umane ce va vor conferi la final o experienta completa asupra a ceea ce inseamna responsabilitate, pasiune si management.

Arta managementului se invata, iar lucrul cu oamenii este cel mai dificil. Din acest punct de vedere cursul de Manager de proiect oferit de Euro Personal este un curs complet care trateaza atat aspectele tehnice, cat si pe cele relationale din cadrul unei echipe. Este necesar sa aveti in vedere atat aspectele tehnice, cat si pe cele umane, logistice si financiare pentru atingerea indicatorilor impusi de finantatori.

Ca manager de proiect, cum as reactiona daca unul dintre cei mai buni oameni se decide sa plece din firma intr-un moment critic? Unde si cum caut inlocuitorul? Si daca nu-l gasesc ce fac? Sau daca Autoritatea de Management (oricare ar fi ea) nu ramburseaza banii la timp si nu mai avem resurse pentru a plati angajatii, furnizorii si datoriile la stat cum ne descurcam? Apelam la credite sau la intelegerea celorlalti? Acestea sunt intrebari fara o solutie general valabila, iar rezolvarea depinde de capacitatea de adaptare si de vederea de ansamblu a fiecaruia.

Totodata satisfactia, motivatia si fidelizarea personalului propriu reprezinta un reper important deoarece eligibilitatea unor persoane pe anumite posturi este un subiect sensibil. Toate acestea vor fi abordate in mod profesionist la cursul derulat de societatea noastra.

Curs MANAGER DE PROIECT

Despre Training Cariere
Training Cariere desfasoara cursuri de formare profesionala adresate adultilor. Dispunem de o baza materiala proprie formata dintr-o retea de 20 calculatoare, spatiu si mobilier modern adaptat cerintelor formarii profesionale, licente pentru programele utilizate. Profesorii au studii superioare universitare si postuniversitare, experienta in domeniul formarii profesionale a adultilor, fiind flexibili si receptivi la nevoile cursantilor. Pentru fiecare materie predata se ofera suport de curs sau manual, CD cu program demonstrativ (unde este cazul) si alte informatii utile.

Lasa un comentariu

*

captcha *